Sorodne objave

 

V okviru projektnega tedna z naslovom Preventiva v prometu, ki so ga 4. junija 2009 organizirali na Srednji šoli za strojništvo v Škofji Loki, so policisti Policijske postaje Škofja Loka pripravili predavanje za izboljšanje prometne varnosti mladih voznikov.

Pri tem so sodelovali tudi občinski svet za preventivo v cestnem prometu, avtošola in Ministrstvo za promet. Predstavnica ministrstva, Eldina Knez, je dijakom na začetku zaželela varno udeležbo v cestnem prometu.

Eldina2

Pomočnik komandirja PP Škofja Loka Matjaž Hudobivnik jim je je nato na kratko predstavil posledice nesreč, ki se zgodijo zaradi vožnje pod vplivom alkohola in neprilagojene hitrosti. To sta žal naspogostejša dejavnika, s katerima se policisti srečujejo pri obravnavanju najhujših prometnih nesreč.

Matjaz3

Šola za strojništvo se je preko Fakultete za gradbeništvo Univerze v Mariboru vključila v mednarodni projekt na področju vzgoje in izobraževanja v cestnem prometu, ki ga vodi Sebastjan Toplak in pri katerem sodeluje tudi Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske. Tako sta na predavanju svoji izkušnji predstavila tudi tudi dva člana tega društva.

Matej1

Najbolj so dijaki prisluhnili besedam 24-letnega Mateja Lednika, ki se je ponesrečil z motornim kolesom, tako da je sedaj paraplegik. Spregovoril je o svojem življenju pred nesrečo in po njej. Predstavnika društva paraplegikov sta dijakom med drugim opisala projekt Še vedno vozim - vendar ne hodim, katerega rdeča nit je varnost v cestnem prometu; razdelila sta jim tudi brošure.   

S projektom želi društvo preventivno ozaveščati širšo slovensko javnost o hudih posledicah prometnih nesreč in dvigniti zavest posameznikov, še zlasti mladih. Obenem pa je bil to tudi skupen cilj vseh, ki so sodelovali na predavanju - poudariti pomen večje varnosti v cestnem prometu.