Sorodne objave

 

Učenci devetih razredov OŠ Naklo so v četrtek, 27. septembra, v prostorih Gasilsko-reševalne službe organizirali tehnični dan. Tokratna tema je bila varnost v cestnem prometu.

DSC09321

Na tehničnem dnevu so sodelovali poklicni gasilci iz Kranja, invalida paraplegika iz Naklega ter policisti Policijske postaje Kranj. Učencem vseh treh 9. razredov OŠ Naklo smo v prvem delu tehničnega dne predstavili organizacijo ter naloge, ki jih opravljajo gasilci in policisti. Pomočnik komandirja Policijske postaje Kranj Aleš Demšar je predstavil osnovne naloge policistov ter poglavitne vzroke prometnih nesreč, Rajko Šimunkovič iz Policijske uprave Kranj pa vidike varne in odgovorne udeležbe v cestnem prometu.

DSC09339

Predstavili smo jim tudi vlogo, ki jo imajo gasilci in policisti pri zagotavljanju prometne varnosti. V nadaljevanju sta sledili praktični delavnici. V okviru prve delavnice so gasilci prikazali gašenje začetnih požarov doma in v prometu ter predstavili gasilsko orodje. V drugi delavnici pa sta vodji policijskih okolišev Robert Šebenik in Boris Piskrnik predstavila delo in opremo policistov, namenjeno za ogled kraja prometne nesreče. Obenem sta učencem pokazala tudi, kako se uporabljajo sredstva za prisilno ustavljanje vozil, tj. stinger, ter nekaj drugih policijskih postopkov.

DSC09340

Sodelovanje med policisti in gasilci pri tehničnem dnevu postaja že tradicionalno, saj učenci OŠ Naklo na tovrsten način že več let zapored spoznavajo značilnosti policijskega in gasilskega dela v svojem kraju.


Prometna varnost