Sorodne objave

 

Gorenjski kriminalisti so 19. novembra 2012 med hišno preiskavo stanovanjske hiše v Hrastju zasegli nekaj več kot 74kg konoplje. Pri tem so odvzeli prostost trem osumljencem, starim med 29 in 30 let.

Z zbiranjem obvestil so kriminalisti ugotovili, da se v stanovanjski hiši v Hrastju pri Kranju skladišči večja količina konoplje. Na podlagi pridobljene odredbe za hišno preiskavo Okrožnega sodišča v Kranju so kriminalisti opravili hišno preiskavo, med katero so v stanovanjski hiši našli nekaj več kot 74 kg posušene konoplje. Našli so tudi pripomočke za pridelavo in predelavo te prepovedane droge, kot so mlinček za mletje, tehtnica, gnojila, ventilatorji itd.

IMG 5137

V stanovanjski hiši so kriminalisti prijeli 29-letnega moškega iz Kranja in 30-letnega moškega iz okolice Kranja, ki so jima odvzeli prostost in ju 21. novembra privedli k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kranju. Ta je zanju odredila hišni pripor.

Dan kasneje pa so kriminalisti odvzeli prostost še tretjemu osumljencu, in sicer 30-letnemu Kranjčanu, ki so ga privedli k dežurni preiskovalni sodnici.

IMG_5136

Vrednost zasežene prepovedane droge bi na črnem trgu znašala približno 2.000 evrov na kg, kar skupno znaša okoli 148.000 evrov. Iz te količine bi lahko storilci oz. odjemalci napravili okoli 148.000 zvitkov cigaret s konopljo.

IMG 5162

Zoper vse tri osumljence so kriminalisti podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja po členu 186/I Kazenskega zakonika, tj. zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Za tovrstno kaznivo dejanje zakon predvideva od enega do desetih let zapora.