Sorodne objave

 

Policijska uprava Kranj je v soboto, 13. aprila, z motoklubom znotraj slovenske sekcije IPE in s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Kranj, pred Mercatorjevim centrom Kranj na Primskovem organizirala preventivno prireditev, ki je obiskovalcem ponudila priložnost, da se seznanijo z organizacijami, ki sodelujejo pri obravnavi prometnih nesreč ali pa so kako drugače, posredno ali neposredno, vpete v zagotavljanje prometne varnosti na gorenjskih cestah in ob njej.

DSC 5398

Na prireditvenem prostoru so organizatorji postavili še dva poligona. Prvega za nekoliko starejše in bolj izkušene udeležence v prometu in drugega, zato pa nič manj pomembnega, za mlajše udeležence, ki so skupaj z izkušenimi policisti obnovili prometna pravila in se zapeljali po kolesarskem poligonu. Nekateri med njimi so opravili celo kolesarski izpit in o tem dobili pravo potrdilo. Seveda pa policisti niso pozabili niti na najmlajše in zagotovo najbolj ranljive udeležence, ki so se skupaj s starši na prireditvi seznanjali s prvimi koraki v prometu. Vse zato, da bi bila udeležba vseh v prometu čim bolj varna, nesreč in njihovih posledic pa bi bilo čim manj. DSC 5391

Otroci so z zanimanjem opazovali dogajanje na prizorišču ...


Bo cilj dosežen? Morda. Dejstvo je, da so svoje izkušnje z obiskovalci delili najbolj izkušeni, ki prvič, dobro poznajo dejavnost, s katero se ukvarjajo; drugič, poznajo posledice, ki jih povzročajo nezbranost, malomarnost in napake voznikov ali drugih udeležencev; in tretjič, imajo izkušnje, da svoje znanje lahko prenašajo na druge.

DSC 5392

Prireditve v Kranju se je udeležil tudi plavalec Peter Mankoč, sicer vrhunski športnik, zaposlen v policiji. Pomeril je uniformo policista motorista


Prav zato je bila ta prireditev priložnost, da so se obiskovalci seznanili z vsem, kar jih zanima. Še več, nekatere stvari so lahko tudi neposredno izkusili ter policiste in druge strokovnjake povprašali o vsem, kar jih zanima. Največ zanimanja, tudi tistih najmlajših, so bili deležni oprema policistov, njihova službena vozila in motorna kolesa, izkušnje v prometu in seveda dejavnost ter oprema drugih, predvsem reševalnih služb. Predstavniki različnih služb, ki so bile prisotni na prireditvi, so zagotovo prispevali h krepitvi zavedanja o varnosti. Ozaveščenost ljudi o vsem, kar se dogaja na cestah in ob njih, ter o vseh, ki prispevajo k zagotavljanju varnosti, je namreč ključnega pomena, saj lahko reši življenje.

DSC 5390

Po prireditvi je bila želja vseh prisotnih, da se takšne preventivne aktivnosti organizirajo tudi v prihodnje, saj zagotovo prispevajo k boljši prometni varnosti na slovenskih cestah.

DSC 5394

Postopek oživljanja si je ogledal tudi deskar na snegu Rok Marguč, prav tako zaposlen v policiji kot vrhunski športnik.


Motoristi, vabljeni tudi na ostale preventivne delavnice!