Sorodne objave

 

Partnersko sodelovanje z zunanjo javnostjo je izjemno pomemben segment policijskega dela. Na ta način skrbimo, da ljudje v pravem času in na pravem mestu dobijo vse tiste informacije, ki jim lahko pomagajo v različnih situacijah vsakdanjega življenja. To je še posebej pomembno pri delu z mladimi, česar se zavedajo tudi policisti s Postaje letališke policije Brnik

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so namreč 10. aprila 2013 - skupaj s predstavniki za odnose z javnostmi na aerodromu - sprejeli dijake Srednje gostinske in turistične šole Radovljica. Zanje so pripravili ogled letališča ter prostorov policije in policijskih vozil. Na več mestih so se dijaki lahko seznanili z delom zaposlenih na aerodromu, seveda pa tudi z nalogami policije na mejnem prehodu.

DSC 5272

Srednješolci so pobliže spoznali naloge obeh služb, ki so povezane s potovanjem potnikov in ravnanjem s prtljago. Policisti so jim predstavili tudi pogoje za vstop v državo in za potovanje v druge države ter jim razkazali svojo opremo in pripomočke, ki jih uporabljajo za odkrivanje ponarejenih listin in drugih prepovedanih predmetov ali snovi. 

DSC 5274

Med ogledom policijskih prostorov policije so se dijaki lahko seznanili še z opremo in vozili policistov na Policijski postaji za izravnalne ukrepe Kranj, ki je na območju gorenjske policijske uprave pristojna predvsem za odkrivanje in preprečevanje čezmejne kriminalitete in nezakonitega prisiljevanja.

DSC 5294

Tako policisti kot obiskovalci so bili po predstavitvi mnenja, da je takšen partnerski pristop policistov zelo pomemben in da so tovrstne aktivnosti tudi dober kazalnik odprtosti in dostopnosti organizacije za ljudi.