Sorodne objave

 

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Kranj so v okviru projekta Z glavo na zabavo svoje delo predstavili tudi na Jesenicah, in sicer v soboto, 7. novembra 2009.

Na prireditvi, ki je bila med 8. in 12. uro v Mercatorjevem centru Jesenice, so policisti obiskovalcem pokazali opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu, in odgovarjali na številna vprašanja.PB070017Kot na preteklih prireditvah so policisti tudi tokrat mladim in njihovim staršem svetovali o varnosti v cestnem prometu, jih opozarjali na nevarnosti prehitre in neprevidne vožnje, vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog ter na upoštevanje cestnoprometnih pravil.

PB070014

PB070016Svoje delo so predstavili tudi kriminalisti, ki so posebno pozornost namenili svetovanju o vplivu in posledicah zlorabe prepovedanih drog. Da bi bili obiskovalci bolje informirani in bi v ključnih trenutkih znali ustrezno ukrepati, so predvsem staršem pokazali vzorce nekaterih prepovedanih drog in jim pojasnili, kako jih prepoznati.

Policisti in kriminalisti so obiskovalcem delili zloženke s preventivnimi vsebinami, predvsem otrokom pa odsevne trakove za boljšo vidnost v prometu in pisane balone s podobo policista Leona.

PB070015

Svoje spretnosti so Jeseničani lahko preizkusili na simulatorju vožnje motornega kolesa in si ogledali nekaj opreme, ki jo policisti uporabljajo pri delu.

PB070011