Sorodne objave

 

Svetovno prvenstvo v smučarskih skokih je vsakič zahteven dogodek ne le z organizacijskega, temveč tudi z varnostnega vidika. Štiridnevne prireditve, ki je letos potekala med 20. in 23. marcem, se je kljub slabšemu vremenu udeležilo več tisoč obiskovalcev, ki so se na prizorišče pripeljali z okoli 7.000 avtomobili in kombiniranimi vozili ter preko sto avtobusi.

IMG 6757 zm

Na tako množični prireditvi mora policija vzdrževati javni red in mir, nadzirati in urejati promet, obenem pa skrbeti še za varovanje življenja in osebne varnosti ljudi ter njihovega premoženja. Gorenjskim policistom so pri tem pomagali policisti iz vseh drugih policijskih uprav ter policisti iz služb na Generalni policijski upravi.

IMG 6731 zm

Posebej pohvalno je, da so obiskovalci večinoma upoštevali predhodna obvestila policije, naj se na prireditev odpravijo pravočasno, naj upoštevajo prometna pravila in ukrepe policije ter drugih služb. Poleg tega smo jih preko medijev opozarjali, da so v prvi vrsti sami odgovorni za svojo varnost in varnost svojega premoženja.

IMG 6713 zm

Večjih kršitev, s katerimi bi bil huje moten javni red ali bi bile huje kršene pravice ljudi, ni bilo. To pa je tudi posledica dobrega načrtovanja, zavzetosti in strokovnosti ter proaktivnosti policistov, ki so vse dni skrbno opravljali naloge policije.

Policisti so po končanem sicer mirnem rajanju na prireditvenem prostoru in v njegovi okolici našli nekaj izgubljenih predmetov, ki lastnike čakajo na policijski postaji v Kranjski Gori.