Sorodne objave

 

Štiridnevni planiški praznik, ki se je začel v četrtek, 19., in zaključil v nedeljo, 22. marca 2015, je poleg uspehov slovenskih športnikov obilico dela naložil tudi policistom, ki so vse dni zagotavljali varnost.

Lepo vreme je za razliko od lani na prireditev privabilo več obiskovalcev, ki so se na prizorišče pripeljali z nekaj tisoč avtomobili, več sto avtobusi in kombiji, kar je bil svojevrsten zalogaj. Zagotavljanje ustrezne pretočnosti prometa je bilo letos namreč še posebej zahtevno, ker je bilo zaradi del na novem nordijskem centru parkirnih površin v Planici manj kot v preteklosti.

Zato je posebej pohvalno, da so obiskovalci upoštevali večino obvestil in opozoril policije o varnem obisku prireditve, športnem navijanju, varnosti v prometu in organiziranem odhodu ter o izogibanju kršitvam, posledično pa zato negativni dogodki niso posebej izstopali, kar pa ne pomeni, da jih ni bilo.

IMG 2569

Policisti so v nekaj primerih posredovali v kršitvah javnega reda, pridržali so eno osebo, nekaj oseb je obnemoglo zaradi alkohola, še dve sta bili pogrešani. Manjše število prekrškov je bilo povezanih tudi s pirotehniko in prometom, poškodbami oseb ob padcih, najdenih in vrnjenih pa je bilo tudi večje število predmetov, med katerimi nekateri na Policijski postaji Kranjska Gora še čakajo na svoje lastnike.

Delo policistov – naloge je poleg gorenjskih policistov opravljajo še večje število policistov z generalne in drugih policijskih uprav – si je v soboto ogledal tudi predsednik vlade dr. Miro Cerar, v nedeljo pa še generalni direktor policije Marjan Fank. Oba sta se zahvalila za zavzetost in strokovnost policistov, ki so vse dni skrbno in uspešno opravljali policijske naloge, ter pohvalila dobro načrtovanje varovanja in sodelovanje z organizatorjem, ki naj bi, kot je izpostavil predsednik vlade, vedno potekalo na tak način, z roko v roki.