Sorodne objave

 

Poleti v Planici so za letos pod streho, delo policistov prav tako.

Zagotovili smo prihod in odhod več kot 75.000 obiskovalcev, ki so se pripeljali z več tisoč osebnimi avtomobili, okoli 1.200 vozili za prevoz potnikov ter okoli 200 avtodomi.

IMG 6688

Največ dela je bilo v soboto, skupno pa smo obravnavali 15 kršitev javnega reda, pridržali smo štiri kršitelje in obravnavali dve tatvini. Pomagali smo še trem osebam, ki so se izgubile, zdravniški službi pa smo predali sedem obnemoglih oseb. V dveh primerih smo o sumih kršitev obveščali pristojno službo finančne uprave.

IMG 6690

Večjih kršitev, s katerimi bi bil huje moten javni red ali bi bile huje kršene pravice ljudi, pa ni bilo, kar je rezultat dobrega načrtovanja in zavzetosti ter strokovnosti in proaktivnosti policistov, ki so vse dni skrbno opravljali policijske naloge. Zagotovo so zalegla tudi številna opozorila, s katerimi smo obiskovalce opozarjali na lastno varnost in varstvo javnega reda.

IMG 6718

Na avtocesti proti Ljubljani smo iz prometa izločili eno voznico z 1,12 mg/l alkohola, v Kranjski Gori pa voznico z 0,37 mg/l alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

podatki Planica2017

Zagotavljanje varnosti na dogodku s tako številčno udeležbo je bila izredno zahtevna naloga in je bila uspešno opravljena.