Sorodne objave

 

V počastitev praznika slovenske policije je bila na prireditvenem prostoru pod Ribensko goro v Ribnem pri Bledu 22. junija 2010 osrednja slovesnost Policijske uprave Kranj.

Na slovesnosti smo policistom in dvema zunanjima sodelavcema Policije podelili priznanja policije in priznanja za 10, 20 in 30 let dela v policiji.

IMG 3049

IMG 3086

Poleg zaposlenih v Policijski upravi Kranj so se slovesnosti udeležili še direktor Uprave kriminalistične policije v Generalni policijski upravi mag. Aleksander Jevšek, župani gorenjskih občin, poveljnik Vojašnice Kranj polkovnik Mihalj Bukovec, člani klubov Maksa Perca Bled, Jesenice in Kranj, člani mednarodnega policijskega združenja IPA, člani Policijskega veteranskega društva Sever Gorenjske in člani Območnega policijskega sindikata.

IMG 3091

IMG 3108

Slavnostni govornik je bil direktor PU Kranj Simon Velički. Zbrane sta nagovorila tudi  predsednik Zveze klubov upokojenih delavcev organov za notranje zadeve Niko Jurišič in mag. Aleksander Jevšek, ki je med drugim povedal, da je pozitivno presenečen na delom kranjskih policistov in kriminalistov. Ti so se namreč v zadnjem času spopadali z odmevnimi primeri in skoraj vse uspešno preiskali.

IMG 3153

Ob tej priložnosti je bila zaposlenim Policijske uprave Kranj prenesena tudi poslanica generalnega direktorja policije Janka Gorška.

V drugem delu slovesnosti je sledilo slavnostno razvitje praporov Klubov Maksa Perca Bled, Jesenice in Kranj. Posameznim zaslužnim članom pa sta predsednika Klubov Maksa Perca Bled in Jesenice podelila priznanja.

IMG 3116

Kulturni program je popestril kvintet policijskega orkestra. Podelitvi priznanj in razvitju prapora pa je sledilo družabno srečanje.