Sorodne objave

 

V kranjskem Mercatorjevem centru je bila v soboto, 2. oktobra 2010, že tretja letošnja preventivna prireditev Z glavo na zabavo.

DSCN1128

V preventivno akcijo smo se tokrat aktivno vključili policisti Policijske uprave Kranj. Na ogled smo postavili opremo, s katero policisti opravljamo svoje delo, in obiskovalcem odgovarjali na številna radovedna vprašanja. Obiskovalci so si z zanimanjem ogledovali laserski merilnik hitrosti, elektronski alkotest in številne druge kose opreme.

DSCN1108 1

Pokazali smo tudi vzorce prepovedanih drog, okoli katerih se je kar trlo ljudi. Nasvete kriminalistov so pozorno poslušali tako mladi kot njihovi starši, ki se v skrbi za svoje otroke včasih srečajo tudi s kakšnim neprijetnim vprašanjem. Veliko zaskrbljenih staršev je bilo presenečenih nad povsem ''nedolžnim'' videzom prepovedanih drog.

3327838

Namen akcije Z glavo na zabavo je promocija zdravega življenjskega sloga, aktivnega preživljanja prostega časa ter zabave brez alkohola, tobaka in prepovedanih drog.

Vabimo vas, da se udeležite tudi naslednjih prireditev. Že to soboto, 9. oktobra 2010, se nam lahko ponovno pridružite. Tokrat bomo v Mercatorjevem centru v Celju.