Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Radovljica smo 14. marca 2018 prevzeli opremo za nudenje prve pomoči in AED defibrilator, ki sta ga po opravljenem usposabljanju policistov za njegovo uporabo zagotovila radovljiška občina in zdravstveni dom.

V patruljnem vozilu policistov tako ni več zgolj policijska oprema, temveč tudi zdravstvena oprema za nudenje prve pomoči. Policijska patrulja je s to aktivnostjo vključena v sistem mreže prvih posredovalcev, kar pomeni, da bomo o določenih interventnih dogodkih obveščeni skupaj z drugimi interventnimi službami.

Policisti smo pri opravljanju svojega dela največ prav na terenu, zato smo velikokrat tudi prvi na kraju dogodkov. Z novo opremo in pridobljeno usposobljenostjo pa bomo svoje poslanstvo pomoči ljudem lahko še bolj učinkovito izvajali.

4194460

V Občini Radovljica se že od leta 2016 izvajajo usposabljanja za laike in prve posredovalce v okviru projekta Oživimo srce. V občini je, skupaj s policisti, usposobljenih več kot 100 prvih posredovalcev.

V radovljiški policijski postaji menimo, da nova oprema in usposobljenost za delo z defibrilatorjem prinašata dodaten bonus pri izvajanju temeljnega poslanstva policije, saj lahko z njo sedaj še bolj pomagamo ljudem, nenazadnje tudi svojim kolegom policistom, ki se na terenu srečujejo z različnimi nevarnostmi. Kot pravijo, takega znanja ni nikoli preveč, saj nikoli ne veš, kdaj ga boš moral uporabiti.