Sorodne objave

 

Na šolskem pokljuškem maratonu 2011, ki je bil v soboto, 5. februarja 2011, so se predstavili policisti Policijske postaje Bled in vodnik službenega psa Enote vodnikov službenih psov Policijske uprave Kranj.

Na prireditvi, kjer je po oceni organizatorja, tj. OŠ Gorje, sodelovalo okoli 2000 otrok in njihovih mentorjev iz cele Slovenije, so blejski policisti postavili preventivno stojnico. Otrokom so delili preventivne zloženke, odgovarjali na njihova vprašanja o delu policistov in jim preventivno svetovali, kako se obnašati v prometu. Otroci so si najbolj ogledovali alkotest in se tudi sami hoteli preizkusiti. Bolj za šalo kot zares lahko omenimo, da so bili vsi preizkusi (okoli 200 otrok) negativni ali 0,00mg/l.

Ob zaključku prireditve je vodnik službenega psa za odkrivanje eksplozivnih sredstev prikazal vajo iskanja eksploziva. Policist vodnik je otrokom razložil način iskanja eksploziva in kako psa z igre nauči, da išče določene vonje. Otroci so ob tem ugotovili, da je službeni pes zelo prijazen in da se pusti celo pobožati.