Sorodne objave

 

Kranjski kriminalisti so med 14. in 20. februarjem 2011 opravili dve hišni preiskavi pri osumljencih kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Oba osumljena sta imela v stanovanjskih hišah urejen prostor, v katerem je bil laboratorij za gojenje konoplje.

Kriminalisti so z zbiranjem obvestil prišli do informacije o dveh laboratorijih za gojenje konoplje. Ugotovili so, da se prvi laboratorij nahaja v kletnih prostorih stanovanjske hiše v Kranju, drugi pa v pritličju stanovanjske hiše v Naklem.


Video posnetek laboratorija v Naklem (wmv) 

Video posnetek laboratorija v Kranju (wmv) 


Kriminalisti in policisti PU Kranj so v hišnih preiskavah ugotovili, da je ime 27-letni moški iz Kranja v kleti urejen 10 m2 velik prostor, v katerem je imel vso opremo za gojenje konoplje (ventilatorje, luči, termometer, časovne vtičnice, tekoča gnojila). Poleg opreme za gojenje so policisti zasegli tudi 72 sadik konoplje, velike od 5 do 100 cm. S preprodajo bi osumljeni lahko zaslužil okoli 40.000 evrov, z ulično prodajo pa še več.

Naklo01

V drugi hišni preiskavi so policisti ugotovili, da ima 47-letni moški iz Naklega v prtličju 15 m2 velik prostor z opremo za gojenje (enako kot pri prvem osumljencu). Poleg opreme za gojenje so policisti zasegli še 93 sadik konoplje, velikosti do 10 cm. S preprodajo bi osumljeni lahko zaslužil okoli 50.000 evrov, z ulično prodajo pa še več.

Kranj01Kranj02

Iz ene odrasle rastline je mogoče pridelati do pol kilograma droge, odvisno od pogojev gojenja. V letu dni se lahko žetev ponovi tri- do štirikrat.

Zoper oba osumljena bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186/I členu Kazenskega zakonika (KZ-1), za katerega je predpisana zaporna kazen od 1 do 10 let.