Sorodne objave

 

Konec novembra smo na novinarski konferenci predstavili obsežno preiskavo sumov korupcijskih kaznivih dejanj, povezanih z izvajanjem tehničnih pregledov na območju Ljubljane. V preteklem tednu so kriminalisti v navedeni preiskavi zaključili z izvajanjem izrednih tehničnih pregledov zaseženih osebnih, tovornih in priklopnih vozil. Izvajalci tehničnih pregledov so na izrednih tehničnih pregledih kontrolirali 19 tovornih, 7 polpriklopnih in 12 osebnih vozil. Nobeno od 38 vozil ni opravilo izrednega tehničnega pregleda.

1 tovorna vozila1

Pri večini vozil so ugotovili kritične napake, udeležba takih vozil v cestnem prometu pa predstavlja nevarnost za ostale udeležence. Še posebej kritična so bila večja tovorna vozila, ki so imela okvare na krmilnih mehanizmih, zavorah in blažilnih sistemih.

Pri izvajanju tehničnih pregledov je poleg kriminalistov in tehničnih preglednikov sodeloval tudi inšpektor za promet in predstavnik Javne agencije RS za varnost prometa.

Kriminalisti nadaljujejo z delom in bodo po vseh zbranih obvestilih dodatno obveščali pristojno državno tožilstvo.

Povezane vsebine

Kriminalisti uspešno zaključili preiskavo sumov korupcije pri izvajanju tehničnih pregledov - sporočilo za javnost (28. 11. 2019)