Minuli teden so policisti Postaje prometne policije Ljubljana pri nadzoru prometa na avtocestnem križu ugotavljali tudi prekoračitve hitrosti. Pri tem so zaznali tri voznike osebnih vozil, ki so na avtocesti, kjer je omejitev hitrosti 130 km/h, vozili krepko čez 200 km/h. Za takšen prekršek je predpisana globa v višini 1.200 evrov in 9 kazenskih točk.

245 pulj

Ukrepi za preprečevanje širitve koronavirusa so precej spremenili dogajanje v javnem in zasebnem življenju. Kljub temu je na cestah še vedno veliko prometa. Prav tako prihaja do prometnih nesreč in različnih kršitev cestnoprometnih predpisov. Na Policijski upravi Ljubljana ugotavljajo, da se večina prometnih nesreč pripeti zaradi neprilagojene hitrosti in neupoštevanja pravil prednosti, v povezavi z vožnjo pod vplivom alkohola. Stopnja alkoholiziranosti pri povzročiteljih prometnih nesreč ostaja visoka.

Vsi udeleženci v prometu se moramo zavedati, da cesta ni poligon in da s svojim nespametnim ravnanjem na cesti ogrožamo sebe in druge udeležence v prometu, poleg tega z neodgovornim ravnanjem povečamo tudi možnosti širjenja okužbe z nalezljivimi boleznimi. Treba je tudi dodati, da je število zdravniških ekip v tem času omejeno, zdravstveno osebje pa obremenjeno, zato je vsaka prometna nesreča dodatna obremenitev za zdravstvene delavce.

Zato policisti znova opozarjamo: vozite previdno, hitrost vožnje pa vselej prilagodite omejitvam, svojim sposobnostim in razmeram na cesti. Bodite odgovorni do sebe in drugih.