Sorodne objave

 

Na Jančah se je v ponedeljek, 9. novembra 2020, zgodila družinska tragedija, v kateri so življenje izgubile štiri osebe. Podrobnosti tragičnega dogodka je v izjavi za javnost predstavil Valter Zrinski, vodja Oddelka za splošno kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana.

Kot je dejal, je policija v ponedeljek, 9. novembra 2020, okoli 21. ure preko regionalnega centra za obveščanje prejela obvestilo, da je na številko 112 poklicala 26-letnica in naznanila nasilno vedenje brata. Nekaj minut kasneje je na intervencijsko številko 113 poklical tudi 22- letnik in povedal, da je umoril svoje družinske člane, ter da je oborožen.

Policisti, ki so prvi odšli na kraj, so zavarovali okolico objekta. Aktivirana je bila specialna enota policije, ki je vstopila v objekt in pri tem v notranjosti našla trupla 26-letne ženske, 56- letne ženske ter 60-letnega moškega, ki so bili poškodovani s hladnim in strelnim orožjem. Prav tako je bil najden mrtev 22-letni osumljenec, ki je na podlagi do sedaj zbranih obvestilih storil samomor.

Ogleda kraja kaznivega dejanja sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka. Zbiranje obvestil in ogled kraja kaznivega dejanja umora še vedno poteka, motiv za storjeno kaznivo dejanje še ugotavljamo.

Osumljeni do sedaj še ni bil obravnavan za kazniva dejanja, prav tako ne razpolagamo s podatki, da bi bili v družini prisotni spori med člani.