Sorodne objave

 

Včeraj, 11. januarja 2021, so nekaj pred 22. uro ljubljanski policisti na Šmartinski cesti v Ljubljani ustavljali voznika osebnega vozila znamke Audi A6, črne barve, koprskega registrskega območja. Voznik ni ustavil na znake policije in je z vožnjo nadaljeval v smeri centra Ljubljane. Pri tem je na Šmartinski cesti povzročil prometno nesrečo. Z vozilom je trčil v enega izmed objektov in ga poškodoval, večkrat pa je trčil tudi v prometno signalizacijo. Med vožnjo je storil več cestnoprometnih prekrškov in ogrožal druge udeležence v prometu, med drugim je vozil tudi po pločniku in ni upošteval znaka rdeče luči na semaforju.


Kljub temu, da je po trčenjih z vozila odpadlo kolo, je vozil naprej, nato pa na Stolpniški ulici zapeljal na travnik, zaradi poškodb vozila pa vožnje ni mogel več nadaljevati. Voznik je s kraja peš pobegnil, a so ga policisti kmalu izsledili in v bližini tudi prijeli.

35-letnemu vozniku, doma iz okolice Ivančne Gorice, ki nima vozniškega dovoljenja, je bila za čas zbiranja obvestil odvzeta prostost. Prav tako so mu zasegli neregistrirano vozilo, v postopku pa je odklonil preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil. Zasežena mu je bila tudi manjša količina snovi, za katero se sumi da je prepovedana droga. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi prekrškov, sumov kaznivega dejanja nevarne vožnje in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Ob tem pozivamo vse morebitne priče dogodka in udeležence, ki so bili zaradi vožnje voznika ogroženi, da to sporočijo na številko 113 ali se zglasijo na Policijski postaji Ljubljana Center na Trdinovi ulici 10 oz. pokličejo na telefonsko številko postaje (01) 475 06 00.