Sorodne objave

 

V pomoč na prizadeta območja so odšli tudi policisti konjeniki. V teh dneh skrbijo predvsem za varnost premoženja ljudi na območjih, ki so jih poplave najbolj prizadele. Tam je namreč veliko nezavarovanega premoženja, kar povečuje možnost za priložnostne tatvine. Da si storilci ne bi protipravno prilaščali predmetov, so na območjih stalno prisotni policisti. Policisti konjeniki lahko s konji dostopajo tudi do terena, ki z vozili ni dostopen, zato so bili poslani v izredno pomoč pri nalogah policije. Pri tem sodelujejo z občani in zbirajo informacije o morebitnem pojavu sumljivih oseb. Pregledujejo tudi nedostopne predele, predvsem ob strugah rek ter potokov in obveščajo o morebitnih naplavljenih vrednejših predmetih.

poplave Kojenica 4

Prisotnost konjenikov so občani z veseljem pozdravili, njihovi odzivi so izjemno pozitivni. Patruljiranje s konji ima poleg povsem operativnega dela, ki ga policisti lahko opravljajo, tudi velik preventivni učinek, saj je konjenik viden na daleč. Konji so tudi v pomoč pri vzpostavljanju pozitivne vezi z občani, saj živali delujejo pomirjujoče in so mnogokrat v veliko veselje otrok kot tudi odraslih.

poplave Kojenica 2

Policisti konjeniki so se v pomoč na prizadeta območja odpravili takoj, ko je bilo mogoče, čeprav so poplave ogrozile tudi Postajo konjeniške policije Ljubljana. Ta se namreč nahaja neposredno ob strugi Save, ki je v preteklih dneh izjemno narasla. V najbolj kritičnih dneh poplav so zato poskrbeli za konje in jih umaknili na varno, takoj ko je nevarnost minila, pa so odšli pomagat ljudem.

poplave Kojenica 1

V upanju, da so bodo razmere čim prej vrnili v stanje pred poplavami policisti vsakodnevno pomagamo ljudem na najrazličnejše možne načine. Ob tem pa si želimo tudi njihovega sodelovanja, zato občane pozivamo, da ob vsakem pojavu sumljivih oseb, ki bi dajale vtis, da želijo na prizadetih območjih izvršiti kazniva dejanja, takoj obvestijo policiste na številko 113. Bodite pozorni na njihov osebni opis, zapišite si registrsko številko vozila in druge podrobnosti.

poplave Kojenica 3

Vsi, ki sodelujete pri čiščenju in obnovi prizadetih območij pa bodite izjemno previdni, ne izpostavljajte se nevarnostim in upoštevajte nasvete pristojnih služb.