Sorodne objave

 

Na Policijski upravi Ljubljana smo na današnji novinarski konferenci predstavili ozadje nedavnega oboroženega ropa in umora uslužbenke pošte v Kresnicah in s tem povezane aktivnosti policije.

Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Ljubljana je bil o kaznivem dejanju obveščen 21. junija, okoli 14.35. Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da je ena oseba na kraju dogodka umrla in da ima dogodek znake kaznivega dejanja umora iz koristoljubja po členu 116/4 KZ-1.

IMG 9715

Kot je dejal vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana mag. Branko Japelj, je bilo na kraj dogodka napotenih več policistov in kriminalistov. "Opravljen je bil ogled kraja dejanja, ogleda pa sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurni okrožni državni tožilec. Zdravnik Inštituta za sodno medicino je potrdil znake nasilne smrti. Policijske aktivnosti so se izvajale tudi v bližnji in širši okolici."

"Prva zbrana obvestila so kazala, da sta dejanja osumljena moška, ki sta se 21. junija malo po 14. uri z osebnim avtomobilom znamke Volkswagen Golf, serije V, model RS, bele barve, pripeljala na območje Kresnic. Eden izmed njiju je vstopil v prostore pošte in s strelnim orožjem umoril uslužbenko Pošte. Nato sta storilca odtujila denar in se z vozilom odpeljala v smeri Ljubljane," je še dejal Japelj.

Že naslednji dan, 22. junija, je bil na območju Ljubljane v popoldanskih urah izsleden voznik opisanega osebnega avtomobila, štirindvajsetletni Ljubljančan, ki je sodeloval pri izvršitvi kaznivega dejanja. Zoper njega je bilo odrejeno policijsko pridržanje.

23. junija pa je bil ob 17.20 uri v gostinskem lokalu v bližini železniške postaje v Ljubljani opažen drugi storilec, šestindvajsetletni slovenski državljan (brez stalnega bivališča v Sloveniji). Na kraj je bilo napotenih več policistov, ki so osumljenca izsledili. Osumljeni se je pognal v beg, pri tem pa izvlekel strelno orožje (pištolo), zaradi česar je policist izstrelil opozorilni strel. Osumljenec je nato pištolo odvrgel na zelenico in stekel v smeri glavnega vhoda železniške postaje, kjer so ga policisti dohiteli in mu odvzeli prostost. Pri tem ni bil nihče poškodovan s strelnim orožjem, lažje pa se je pri zdrsu z motornim kolesom poškodoval policist.

Osumljena bosta v zakonskem roku s kazensko ovadbo privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policija pa v zvezi s primerom nadaljuje z izvajanjem svojih aktivnosti.