Sorodne objave

Varno na kolo 19. marec 2021
 

Ribniški policisti se od 25. maja 2011 lahko pohvalijo z enim novim kolesom. Kolo bodo uporabljali na ribniških ulicah, stranskih cestah, po vaseh in zaselkih, predvsem pa ob večjih prireditvah, je ob predaji povedal komandir tamkajšnje policijske postaje Peter Kotar. Kolo je policistom predal župan občine Ribnica Jože Levstek.

Ribnica 04

Na Policijski postaji Ribnica bosta tako poslej dva kolesa, ki jih bo za delo uporabljajo deset od 60 policistov, ki skrbijo za varnost ter javni red in mir poleg v občini Ribnica še v občinah Sodražica in Loški Potok, hkrati pa pokrivajo tudi nekaj manj kot 30 kilometrov dolgo schengensko mejo z dvema mejnima prehodoma. Z delom na kolesih lažje nadzirajo cestni promet in hkrati vzpostavljajo bolj neposreden stik z ljudmi.

Ribnica 03

Ribnica 05

Slavnostna predaja, ki je potekala pred Športnim centrom Ribnica, so policisti izkoristili tudi za predstavitev opreme. Zbranim so se predstavili z dvema motorjema, policijskimi psi in drugo opremo, ki jo uporabljajo pri vsakdanjem delu in v nujnih primerih. V programu prireditve so sodelovali otroci Vrtca Ribnica in OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica, ki so jo popestrili z zapetimi pesmimi in hkrati bili tudi najštevilnejša in nad predstavljenim najbolj navdušena skupina gledalcev.