Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Zagorje ob Savi so 17. junija 2011 sodelovali na prireditvi "Varna vožnja 2011" in dali svoj doprinos k izboljšanju varnosti voznikov enoslednih motornih vozil.

003

Na prireditvi, namenjeni zlasti motoristom in dijakom srednje šole Zagorje ob Savi, so poleg policistov sodelovali še predstavniki tako republiškega kot občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Moto kluba Klukhena iz Zagorja ob Savi, ki so poskrbeli za številne aktivnosti.

Obiskovalci so si tako lahko ogledali simulacijo prometne nesreče motorista, se preizkusili v poznavanju cestnoprometnih predpisov, opravili trening vožnje na simulatorju motornega kolesa, ali pa se preizkusili v spretnostni vožnji, demonstraciji prikaza reakcijskega časa, naletne teže pri različnih hitrostih, naletnih sil varnostnih pasov ter hoje "pod vplivom alkohola" oz. z uporabo posebnih očal, ki tistemu, ki si jih natakne, dajo občutek, da je pod vplivom alkohola, saj popačijo vid in tako vplivajo na njegovo ravnotežje in motorične sposobnosti.

Za izvedbo treninga varne vožnje na poligonu pa so poskrbeli motoristi MK Klukhena.