Sorodne objave

 

Ljubljanski kriminalisti so k preiskovalnemu sodniku privedli 21-letnega srbskega državljana, ki je osumljen dveh ropov, in sicer ropa banke in zlatarne v Ljubljani.

V večernih urah 9. junija 2011 so bili policisti Policijske uprave Ljubljana obveščeni o ropu bančne poslovalnice na Linhartovi cesti. V poslovalnico sta vstopila dva moška ter pristopila do prostora za stranke. Nato je eden izmed njiju iz torbice izvlekel pištolo in jo uperil v uslužbenko. Od nje je z grožnjo zahteval denar oz. ji ukazal, da odpre blagajno. Blagajno je poskušal odpreti tudi sam, vendar mu ni uspelo. Osumljeni je nato vstopil v eno izmed pisarn, kjer je prav tako z orožjem grozil uslužbencu. Iz blagajne je odtujil nekaj tisoč evrov nakar sta s sostorilcem zapustila banko.

Že 15. julija 2011 dopoldan so bili ljubljanski policisti obveščeni o ropu zlatarne v Wolfovi ulici v Ljubljani. V zlatarno sta najprej vstopila  moška, ki sta se zanimala za nakit. Nato je v zlatarno vstopil še tretji moški. V tistem trenutku je eden izmed njih izvlekel pištolo in jo uperil v prodajalki. Z neposredno grožnjo so od njiju zahtevali, da vstopita v sosednji prostor, kjer sta se morali uleči, nato pa so ju storilci zvezali. V prodajalni so odtujili več kosov nakita (za nekaj deset tisoč evrov) in po dejanju zapustili prodajalno.

V obeh primerih so policisti, ki so prišli na kraj, nemudoma začeli z intenzivnim zbiranjem obvestil in opravili ogled kraja kaznivega dejanja. Preiskava je potekala na območju celotne Slovenije, slovenska policija pa je pri preiskavi sodelovala tudi s tujimi varnostnimi organi.

Na podlagi ugotovljenih dejstev so policisti 24. marca 2012 v Sežani zaradi suma storitve omenjenih kaznivih dejanj oboroženih ropov po 206. čl. KZ-1 odvzeli prostost 21-letnemu državljanu Srbije. Že 25. marca 2012 so osumljenca privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ta pa je zanj odredil pripor.
 
Preiskava obeh kaznivih dejanj še vedno poteka.