Sorodne objave

 

Policisti Policijske uprave Ljubljana so 7. aprila 2012 sodelovali na prireditvi Varno z motorjem - Otvoritev sezone 2012, kjer so pokazali svoje spretnosti in motoristom svetovali, kako naj bolje poskrbijo za lastno varnost.

Prireditev se je začela z blagoslovom jeklenih konjičkov, ki ga je opravil župnik Frančišek Jerant, tudi sam navdušen motorist.

01

02

Župnik Frančišek je blagoslovil jeklene konjičke


Po blagoslovu motornih koles so policisti motoristi Postaje prometne policije Ljubljana in Vojaške policije pripravili poligon in na njem s službenimi motornimi kolesi prikazali spretnostno vožnjo.

06

08

Spretnostna vožnja policista in pripadnikov Vojaške policije Slovenske vojske



Po prikazu je bila organizirana delavnica varne vožnje, kjer so se motoristi pod budnim očesom policijskih strokovnjakov in kolegov Vojaške policije preizkusili v spretnostni vožnji. Policist inštruktor je motoristom svetoval, kako naj izboljšajo svojo vožnjo in s tem prispevajo k boljši varnosti v cestnem prometu.

09

11

Delavnica varne vožnje pod budnim očesom policista inštruktorja



Poleg delavnice varne vožnje so policisti udeležencem prireditve razkazali tudi tehnično opremo in vozila, ki jih uporabljajo pri vsakodnevnem delu, ter nudili strokovna pojasnila in preventivne nasvete.

13

14

Prikaz tehnične opreme, nudenje strokovnih pojasnil in preventivnih nasvetov


Na prireditvi so poleg policistov svoja motorna kolesa in tehnično opremo razkazali tudi pripadniki Vojaške policije Slovenske vojske in Mestnega redarstva. Še posebej so bili zanimivi trikolesniki, ki jih uporabljajo mestni redarji. Na trikolesnike so priklenili t. i. lisice za motorna kolesa in med drugim predstavili vozilo znamke Škoda Roamster, s katerim izvajajo meritve hitrosti na javnih prometnih površinah na območju Mestne občine Ljubljana.

15

17

Prikaz opreme Vojaške policije Slovenske vojske in Mestnega redarstva



Pred zaključkom je motorist reševalec Reševalne postaje Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani prikazal nudenje prve pomoči poškodovanemu motoristu. Poseben poudarek je namenil varnemu snemanju čelade s poškodovanega motorista, kjer je motorist reševalec s sodelovanjem prostovoljca to zelo poučno in praktično prikazal.

19

20

Prikaz nudenja prve pomoči poškodovanemu motoristu


Druženje je potekalo v zelo prijetnem vzdušju, udeleženci pa so prireditev zapuščali z navdušenjem in zagotovo modrejši za novo izkušnjo.