Sorodne objave

 

Konec maja smo policisti s Policijske postaje Vrhnika, skupaj s člani vrhniškega motokluba Nauportus, organizirali dan varne vožnje. Prireditev je tudi letos potekala pod geslom Policijska izkušnja kot nasvet.

foto1

foto2

Za trening varne vožnje na poligonu vrhniškega športnega parka, ki je bil zaradi lepega vremena zelo dobro obiskan, so poskrbeli inštruktorji s Postaje prometne policije Ljubljana, pridružili pa so se nam tudi motoristi vojaške policije.

foto3

foto4

Na prireditvi so se poleg policistov predstavili še predstavniki vojaške policije ter vrhniške upravne enote in gasilskega društva, pa tudi avtošole Bajc. 

foto5

foto6

Treninga varne vožnje se je udeležilo zelo veliko obiskovalcev. Med njimi je bilo več kot 150 motoristov vseh starosti, od najmlajšega, 12-letnika, pa do najstarejšega, starega 67 let.

foto7

foto8

Poleg preventivnih aktivnosti so bili na programu tudi vožnja po poligonu, simulacijski prikaz prometne nesreče, v kateri sta trčila motorist in osebni avtomobil, reševanje ukleščenega voznika in oskrba poškodovanih.

foto9

foto10

Obiskovalci so se lahko preizkusili v poznavanju cestnoprometnih predpisov in prve pomoči ter trenirali vožnjo na simulatorju vožnje z motornim kolesom.

Dan varne vožnje na Vrhniki, ki smo ga organizirali že peto leto zapored, je bil namenjen predvsem boljši osveščenosti motoristov pred motoristično sezono ter izmenjavi izkušenj in nasvetov med policisti in motoristi, saj sta vrhniška in regionalna cesta proti morju priljubljeni trasi voznikov motornih koles.