Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Ljubljana Moste smo se 28. oktobra 2009 udeležili seje sveta četrtne skupnosti Moste. Članom sveta in občanom smo predstavili varnostno oceno za policijske okoliše Moste, Kodeljevo in Nove Fužine.

Pomočnik komandirja PP Ljubljana Moste mag. Rok Podjed je po pozdravnem nagovoru  predsednice sveta četrtne skupnosti Stanislave Marije Ferenčak Marin podrobneje predstavil statistične podatke o varnostnih razmerah v lanskem in letošnjem letu ter ugotovitve o padcu oz. porastu problematike na področju kaznivih dejanj, prometne varnosti ter javnega reda in miru za policijske okoliše Moste, Nove Fužine in Kodeljevo.

csmoste1

Z leve proti desni: vodje policijskih okolišev Miha Ajtnik, Samo Gorta, Vid Lačen in pomočnik komandirja mag. Rok Podjed, vsi iz PP Ljubljana Moste, predsednica četrtne skupnosti Moste Stanislava Marija Ferenčak Marin in predstavniki Prostovoljnega gasilskega društva Štepanja vas


Na seji smo sodelovali tudi vodje policijskih okolišev, zadolženi za te okoliše. Občanom smo predstavili problematiko svojih okolišev in odgovarjali na njihova vprašanja. Svetovali smo jim glede konkretnih varnostnih vprašanj, s katerimi se srečujejo v svojem bivalnem okolju.

cs moste2

Zanimanje za predstavitev varnostne ocene in za pogovor s policisti je bilo veliko.


Seje so se udeležili tudi predstavniki Mestne občine Ljubljana, Prostovoljnega gasilskega društva Štepanja vas, društev, šol in drugih državnih organov in ustanov na tem območju, pa tudi predstavniki medijev.

Med sejo ter v pogovorih z občani smo policisti zaznali, da so občani zadovoljni z delom policije v svojem bivalnem okolišu, saj so nas večkrat pohvalili. Po drugi strani pa so se na nas obrnili tudi s povsem konkretnimi problemi, ki jih bomo v prihodnje reševali skupaj.

Nazadnje smo bili policisti PP Ljubljana Moste povabljeni še na prireditev Velikanček ? prihod dedka Mraza, ki bo decembra na Preglovem trgu in kjer se bomo policisti občanom ponovno predstavili ter obenem zagotavljali nemoten potek prireditve. Sejo smo zaključili s sloganom Skupaj poskrbimo za varno sobivanje.