Sorodne objave

 

V športni dvorani Kočevje je občinski svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu 20.  novembra 2009 organiziral preventivno prireditev Varno v prometu, ki se je je udeležilo okoli 400 učencev osmih in devetih razredov ter dijakov Srednje šole Kočevje. Aktivno smo sodelovali tudi policisti.

Na prireditvi so sodelovali Majda Klapac iz občinskega sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV), župan občine Kočevje Janko Veber, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v RS Bojan Žlender, predstavnika Policijske uprave Murska Sobota Štefan Režonja in Srečko Štajner, Elvis Herbaj iz PU Celje, Uroš Marjetič iz Policijske postaje Kočevje in Alma Velikonja iz Reševalne postaje Kočevje.

Po uvodnem nagovoru pomočnika komandirja PP Kočevje Uroša Marjetiča in napovedanih aktivnostih v šestih učnih delavnicah so predstavniki SPV predstavili pomen zaščitne čelade in varnostnega pasu, predstavnica Reševalne postaje Kočevje je povedala več o oživljanju in uporabi polavtomatskega defibrilatorja, predstavnika PU Murska Sobota sta predvajala filmsko gradivo o posledicah hudih prometnih nesreč, predstavnik PU Celje pa je opozoril na tragične posledice vožnje pod vplivom alkohola v cestnem prometu.

prevakcNagovor pomočnika komandirja PP Kočevje Uroša Marjetiča

prevakc2Veliko zanimanja za policijsko vozilo z videonadzornim sistemom Provida

prevakc3Delavnico o uporabi varnostnega pasu je vodil priznani strokovnjak za prometno varnost Bojan Žlender


Prireditev je bila dobro sprejeta in tudi medijsko odmevna, občutki sodelujočih in nastopajočih pa zelo dobri. Vsi so se strinjali, da so take prireditve več kot dobrodošle, zato so si ob odhodu zaželeli, da bi jih bilo v prihodnje še več.