Sorodne objave

 

Policijska uprava Ljubljana in Mestna občina Ljubljana sta letos že peto leto zapored izvedli skupno akcijo na področju uporabe pirotehničnih izdelkov. Akcija je namenjena predvsem otrokom in mladostnikom, posredno pa tudi njihovim staršem oziroma vsem odraslim, ki se nevarnosti uporabe pirotehničnih sredstev morda ne zavedajo dovolj dobro.

080312 Petarde01 mDirektor PU Ljubljana mag. Stanislav Vrečar in župan MO Ljubljana Zoran Jankovič sta z akcijo Dovolj imam pokanja želela vzpodbuditi občane k omejitvi uporabe petard.

080312-Petarde02-mRazpisala sta tudi nagradni natečaj Petarda je nevarna. Učenke in učence ljubljanskih osnovnih šol sta povabila, naj v času veselega decembra razmišljajo o nesmiselni uporabi pirotehničnih sredstev in s svojim razmišljanjem v obliki risb in spisov sodelujejo  na nagradnem natečaju.

080312-Petarde03-mVsaka šola je sodelovala z enim literarnim in enim likovnim delom, ki so ga izbrali na šolskem natečaju. Štiričlanska ocenjevalna komisija, ki sta jo imenovala župan MO Ljubljana in direktor PUolicijske uprave Ljubljana, v njej pa so sodelovali predstavniki občinskega sveta za varnost, policijske uprave in strokovne javnosti, je pregledala vse izdelke, ki so prispeli do 31. januarja 2008.

Komisija za ocenjevanje likovnih in literarnih del se je sestala 31. januarja 2008 in izbrala naslednja likovna in literarna dela:


Likovna dela:

  1. nagrada: učenka Zavoda za usposabljanje Janeza Levca
  2. nagrada: učenka OŠ Miška Kranjca
  3. nagrada: učenca OŠ Karla Destovnika Kajuha

Literarni del:

  1. nagrada: učenec OŠ Nove Jarše
  2. nagrada: učenka OŠ Zadobrova
  3. nagrada: učenec OŠ Karla Destovnika Kajuha

Zaključek nagradnega likovnega in literarnega natečaja Petarda je nevarna je potekal v četrtek, 6. marca 2008, ob 10. uri v  Rdeči dvorani na Mestni občini Ljubljana.

080312-Petarde04-mVsi avtorji izbranih del in njihovi mentorji so na slovesni podelitvi prejeli praktične nagrade in pisna priznanja, ki sta jim jih izročila direktor PU Ljubljana mag. Stanislav Vrečar in župan MO Ljubljana Zoran Jankovič. Na podelitev nagrad za izbrana najboljša dela so bili povabljeni tudi sošolci iz razredov nagrajenih učencev, njihovi mentorji, razredniki in ravnatelji šol.

080312-Petarde05-mČarodej Ive Tominc - Jole je po podelitvi otroke in povabljene zabaval s svojimi čarovnijami, ki jih je pripravil na temo nevarne pirotehnike. Prireditev je povezoval znani slovenski igralec Roman Končar, ki je na začetku povabljenim predstavil celoten preventivni projekt Dovolj imam pokanja in literarno-likovni natečaj Petarda je nevarna.

Dogodka so se udeležile vse povabljene osnovne šole z nagrajenci, njihovimi sošolci, predstavniki ljubljanske občine, generalne policijske uprave, ljubljanske policijske uprave, komandirji mestnih policijskih postaj in mediji.


Pripravil: Ivan Mezek,
policijski inšpektor v Sektorju uniformirane policije PU Ljubljana