Sorodne objave

 

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj, 3. februarja, okrog 11.30 obveščena o ropu specializirane prodajalne v centru Ljubljane.

Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da sta vsaj dva storilca vstopila v prodajalno, kjer sta odtujila nakit. Po dejanju sta peš pobegnila v smeri proti Prulam, od tam pa po vsej verjetnosti z belim vozilom znamke Toyota Rav4, za katerega je bilo ugotovljeno, da je bilo ponoči ukradeno na Primorskem.

Uslužbenec prodajalne je stekel za storilci in enega dohitel na ulici, pri čemer ga je ta med ruvanjem poškodoval s strelnim orožjem. Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski klinični center. Ob prijavi so policisti nemudoma pričeli z aktivnostmi za izsleditev storilcev. Pri ogledu kraja dogodka, ki je včeraj potekal na več lokacijah do poznih popoldanskih ur, so policisti med drugim pri pregledu struge reke Ljubljanice našli tudi pištolo, za katero predvidevajo, da je bila uporabljena pri kaznivem dejanju. Preiskava intenzivno poteka še danes in se bo nadaljevala, da bi čimprej izsledili storilce, vozilo in odtujene predmete.

Opis storilcev:

  • moški, star med 30 in 40 let, oblečen v temno jakno, sive hlače, obut v temnejše športne copate, zamaskiran z nekakšnim šalom ali masko, na glavi je imel kapuco, na rokah rokavice
  • moški, star med 30 in 40 let, oblečen v črno jakno, pod katero je imel moder pulover, džins hlače, obut v rdeče športne copate, na glavi je imel kapo svetlejše barve, zamaskiran je bil z nekakšnim šalom ali masko, na rokah je imel rokavice

 

Prosimo vse, ki bi kar koli vedeli o okoliščinah ropa ali pa o ukradenem vozilu znamke Toyota Rav 4, naj podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali na interventno številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200.

 

Kako ravnati ob ropu?