Sorodne objave

 

Policijska uprava Ljubljana je, v sodelovanju z ljubljansko občino, v okviru Evropskega tedna mobilnosti izvedla preventivni projekt Varno na poti v šolo in domov.

Ob začetku šolskega leta so policisti vsem prvošolcem na območju ljubljanske policijske uprave razdelili pobarvanke in kupončke z nagradnim vprašanjem na temo varnega prečkanja ceste. Komisija, ki so jo sestavljali predstavnik Sektorja uniformirane policije PU Ljubljana, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MOL ter predstavnik odbora Evropskega tedna mobilnosti, je izžrebala devet nagrajencev, ki so na zaključni prireditvi prejeli nagrade. Podelila sta jih župan Mestne občine Ljubljana Zoran Jankovič in direktor Policijske uprave Ljubljana mag. Stanislav Vrečar.

Slika10.zm

Izžrebani so bili:
1. učenka OŠ Franceta Bevka, Ljubljana
2. učenec OŠ Franca Rozmana Staneta, Ljubljana
3. učenka OŠ Oskarja Kovačiča, Ljubljana, PŠ Rudnik
4. učenka OŠ Sostro, Ljubljana Dobrunje
5. učenka OŠ Vodmat, Ljubljana
6. učenka OŠ Šmartno pod Šmarno goro, Ljubljana Šmartno
7. učenka OŠ Toneta Šraja Aljoše, Nova vas
8. učenka OŠ Frana Albrehta, Kamnik, PŠ Nevlje
9. učenka OŠ Ob Rinži, Kočevje, PŠ Livold

Slika11.zm

Zaključna prireditev, na katero so bili povabljeni tudi sošolci nagrajencev, je potekala 22. septembra 2016 na Postaji prometne policije Ljubljana. Prireditve se je, v spremstvu učiteljic in vodij območnih policijskih okolišev, udeležilo 320 otrok iz osmih osnovnih šol. 

Slika09.zm

Na prireditvi je učencem nasvete o varni poti v šolo podal policijski inšpektor Oddelka za cestni promet PU Ljubljana. Obiskovalcem so predstavili policijsko delo in opremo, med drugim so si otroci ogledali tudi službena vozila mestnega redarstva in gasilcev. Predstavnika Ljubljanskega potniškega prometa sta otroke skozi prijazno animacijo poučila o pravilih lepega vedenja na avtobusu, BUS-bontonu. Program je povezoval Roman Končar, za še boljše vzdušje pa je poskrbel kvintet Policijskega orkestra.

Slika13.zm Slika14.zm