Sorodne objave

 

Na današnji novinarski konferenci je vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana mag. Branko Japelj predstavil rezultate v juniju letos uspešno zaključene večmesečne preiskave kriminalne združbe, ki je na območju Ljubljane preprodajala kokain. Med 19 ovadenimi osumljenci je zaradi izdajanja tajnih podatkov kriminalni združbi tudi oseba, ki je bila zaposlena na sodišču.

Pri preiskavi hudodelske združbe smo po besedah mag. Branka Japlja ugotovili, da jo vodita  27-  in 23-letna moška iz Ljubljane. Okoli sebe sta imela organizirano mrežo preprodajalcev, ki so imeli točno določene vloge v združbi in ki so jima tedensko izročali denar od preprodaje prepovedane droge. Kokainu, ki so ga prodajali, pa so dodajali tudi nekatere zdravju zelo škodljive sestavine.

V skupni zaključni akciji na območju Ljubljane in Novega mesta je sodelovalo okoli 100 policistov in kriminalistov iz PU Ljubljana in Specialne enote ter več policistov s psi za iskanje prepovedanih drog.

Opravili smo 20 hišnih preiskav pri več osumljencih, ki so bili v preteklosti že obravnavani zaradi različnih premoženjskih kaznivih dejanj in kaznivih dejanj z elementi nasilja, in jim med drugim zasegli tudi različno orožje, vlomilsko orodje in drogo.

Zaradi različnih kaznivih dejanj (neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, izdaje tajnih podatkov, velike tatvine in poskusa ropa) smo kazensko ovadili 19 osumljencev.

Več informacij o preiskavi v gradivu