Na Griču, kjer že 25 let domuje Postaja prometne policije Ljubljana, v objektu, ki prav toliko let ni bil obnovljen in ga je že pošteno načel zob časa, je 18. maja potekala delovna akcija zaposlenih. Na pobudo komandirja postaje Janeza Gradina smo izkoristili svoj prosti čas in s svojim prostovoljnim delom prispevali k obnovi objekta.

zakljucna dela

Prostovoljne delovne akcije za prenovo Postaje prometne policije Ljubljana se je udeležilo veliko število zaposlenih v enoti.


Ob koncu lanskega leta so se za Postajo prometne policije Ljubljana zagotovila sredstva za zamenjavo oken in zunanjih žaluzij. Njena zunanja podoba pa je na prenovo morala žal počakati. S predlogom komandirja Janeza Gradina, da Služba za operativno podporo Policijske uprave Ljubljana poskrbi za nakup barve in čopičev, delo pa opravimo zaposleni v enoti, se je porodila ideja o delovni akciji. Komandir postaje jo je predstavil zaposlenim in z veseljem smo ugotovili, da lepa beseda lepo mesto najde. Ali, kot je to v svoji izjavi povzel policist Robert Žitko: ''Lepa beseda vedno zaleže!'' Zadovoljen z idejo in odzivom sodelavcev je Žitko pohvalil trud nadrejenih in takšen poziv k prostovoljnemu delu. Kot je dejal, se je z veseljem pridružil akciji, ki se je nadaljevala s prijetnim druženjem in tako pripomogla k spoznavanju sodelavcev in ustvarjanju pristnih medsebojnih odnosov.

180520105950

Prometniki so za trenutek iz rok spustili ''stop loparčke'' in prijeli za čopiče.


Delovne akcije se je udeležilo veliko delavcev enote, prišla pa sta tudi upokojena policista Milan Žuran in Bogdan Tobias. Zaradi dobrega sodelovanja nam je na pomoč priskočilo tudi eno od ljubljanskih podjetij, ki nam je za en dan odstopilo avtodvigalo s košaro in dva delavca, da smo lahko dosegli vrhove naših drogov, jih primerno očistili in prebarvali.

Vsak po svoje smo prispevali k obnovi in med delom ujeli nekaj izjav sodelujočih. Tako je namestnik komandirja Igor Toplak med barvanjem ograje dejal, da so  bila ''vzdrževalna dela na objektu nujno potrebna, saj je rja že pošteno načela ograje in drogove. Z opravljenim delom in nanešeno barvo smo objektu povrnili sijaj, ki ga je imel nekoč. Tako nam bo spet v ponos!''

stil

Brusili smo in barvali kot za stavo!


Med barvanjem poprej pobrušene ograje je zadovoljstvo ob takšni akciji izrazil tudi policist Sandi Sheikha, ki je dejal, da se je z veseljem pridružil delovni akciji in na ta način izrazil pripadnost matični postaji. Pogled na zagnane prostovoljce, ki so nasmejani in v veselem vzdušju brusili, barvali, kosili travo in urejali okolico,  je potrdil njegove besede. Svoj prispevek so dodale tudi snažilke in administrativne delavke, ki so z nasmehi na obrazu čistile ostanke brušenja in odstranjevale vse, kar je med delom padlo na okenske police in tla.

180520105974

Policist Zoran Vidas je za hip odvrnil pozornost s svojega lepo obrušenega kosa ograje in ponosno dodal, da tako delo, ki združuje prijetno s koristnim, pripomore k izboljšanju in poglabljanju medsebojnih odnosov, saj se vzdušje prostovoljne akcije in povezanost med sodelavci preneseta tudi v delovni čas.  Tako se krepijo vezi med ljudmi, kar vsekakor pripomore k večjemu razumevanju in bolj učinkovitemu delu.

Spoznali smo, da se ravno v prostovoljnem delu pozna pripadnost kolektivu. Tako smo ponovno dokazali, da kolektivni duh na Postaji prometne policije Ljubljana kljub težkim časom ni zamrl.

180520105985

Rezultat je bil hitro viden.


Medtem ko je del ekipe na Griču veselo brusil in barval ograjo, drogove in prometne znake ter skrbno čistil in urejal okolico, pa je drugi del prostovoljne ekipe, pretežno nežnejšega spola, že pripravljal zasluženo malico.

Z novim jutrom je bilo prijetno vstopiti v bleščečo in obnovljeno postajo na Griču. Komandir postaje Janez Gradin je sodelujoče v delovni akciji pohvalil za trud in prispevek k obnovi postaje in dodal, da ''delovne akcije niso uspevale le v času socializma, temveč jih znamo izpeljati tudi v demokratični, pravni državi in tako sami poskrbeti za prijetnejše delo v lepši enoti!''

pred barvanjem

Pred barvanjem

180520105984

Ob prihodu v službo in odhodu domov nas zdaj pozdravlja lepša, prenovljena in prijaznejša "rampa".