Sorodne objave

 

Na parkirišču pred Športno dvorano v Kočevju je danes, 9. maja 2017, potekala preventivna delavnica za varno udeležbo voznikov enoslednih vozil, namenjena pa je bila predvsem dijakom srednjih šol. Delavnico so izvedli policisti kočevske policijske postaje v sodelovanju z Avto šolo Krkovič iz Kočevja.

IMG 0617

Pomočnik komandirja Policijske postaje Kočevje Sebastjan Kužnar je predstavil vlogo in naloge policije pri nadzoru cestnega prometa. Izrazil je željo, da bi se sleherni mladostnik - voznik enoslednega motornega vozila, ki za vožnjo v cestnem prometu potrebuje vozniško dovoljenje, pred udeležbo v cestnem prometu usposobil, kot to določa zakonodaja, torej v šoli vožnje.

IMG 0621

Na delavnici so izpostavili vlogo usposabljanja in izobraževanja v cestnem prometu, ki je še kako pomembna za izboljšanje varnosti cestnega prometa. Po pozdravnem nagovoru je učitelj vožnje predstavil pogoje in potek usposabljanja za pridobitev vozniških dovoljenj AM, A1, A2 in A kategorije, pokazal in predstavil je tudi motoristično opremo in njeno pravilno uporabo.

Policist motorist Policijske postaje Kočevje Matej Osterman je zbranim na poligonu prikazal elemente varne vožnje motornega kolesa, sicer prav tako sestavni del usposabljanja v šoli vožnje.

IMG 0627

Ob koncu so si dijaki ogledali opremo, ki jo policisti uporabljajo pri nadzoru cestnega prometa. Marjan Ferko, Boštjan Ruckl in Eva Grasselli, policisti iz PP Kočevje, so med mladostniki preskusili njihovo poznavanje predpisov o varnosti cestnega prometa in jim hkrati predstavili novelo Zakona o motornih vozilih, ki se je pričela uporabljati 1. maja 2017. Novela uvaja obvezno registracijo vseh mopedov in obvezno uporabo zaščitne motoristične čelade tudi na vozilih, kjer do sedaj ta ni bila obvezna.

IMG 0604

Pri organizaciji preventivne delavnice je bila uporabljena mobilna policijska pisarna, ki je bila v deževnem vremenu več kot dobrodošla.