Sorodne objave

Kam po pomoč? 8. marec 2023
 

V začetku oktobra je vrtec Pedenjped iz Kašlja na obisk povabil ljubljanske policiste, pripadnike različnih policijskih enot; tako smo skupaj z otroki preživeli zanimivo in prijetno dopoldne. Vrtec se nam je zahvalil za sodelovanje in nam posredoval nekaj vrstic o dogodku.

Kdo se boji … ne, ne, mi pa že ne.

V Tednu otroka smo v enoto Kašelj povabili lutkarje, ki so nam zaigrali predstavo Policija 113, in seveda čisto prave policiste, pripadnike različnih policijskih enot. Predstava je navdušila otroke. Skozi tri različne zgodbe so se malčki sprostili, nasmejali in seveda spoznali, da so policisti čisto prijazni in vedno pridejo, ko jih potrebujemo. Le zapomniti si morajo številko 113.

IMG 8155Small

Pa smo jih poklicali in res so se odzvali. Čeprav je bilo malo slabše vreme in smo že mislili, da bo obisk odpadel, so se pripeljali z intervencijskim vozilom in z vozilom za merjenje hitrosti, prišli pa so tudi policisti s konji in policijskimi psi.

IMG 5550Small IMG 5595Small

Vse je potekalo varno in brez gneče. Otroci so radovedno opazovali, sprva malo manj spraševali, pokukali tudi v notranjost policijskih vozil, brez strahu božali konja in se tudi usedli nanju. Najbolj sta jih navdušila policijska psa s svojimi spretnostmi in vragolijami.

20171006 103910Medium

Prijaznost policistov in policistk jih je še do konca prepričala, da se jih resnično ni potrebno bati in otroci so se popolnoma sprostili. Pa so se tudi kaj naučili? O, seveda. A o pravilih in redu smo in bomo skozi predšolsko obdobje še veliko govorili, spodbujali bomo tudi starše k doslednemu upoštevanju in izvajanju pravil v cestnem prometu. Vsi pa bomo otrokom dober zgled.

20171006 104844Medium

Otroci so navdušeno opisovali dogodek staršem in se ga še velikokrat spomnili ali ga omenili. 

Besedilo in foto: vrtec Pedenjped, Kašelj