Sorodne objave

 

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj, 10. januarja 2018, okrog 9. ure obveščena, da je v Stranjah pri Kamniku v Kamniško Bistrico padla ženska. Na kraju so nemudoma posredovali gasilci PGD Kamniška Bistrica in policistki Policijske postaje Kamnik, kasneje pa so se jim pridružili še gasilci PGD Kamnik.

PPKamnik policistki

Prizadevnim gasilcem in policistkama je s skupnimi močmi uspelo žensko rešiti iz vode. 32-letno žensko so predali reševalcem, ki so jo preventivno odpeljali v UKC Ljubljana zaradi suma podhladitve, saj je bila v mrzli reki okoli 20 minut. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je bila 32-letnica na sprehodu s psom, kjer ji je spodrsnilo in je padla v reko. Psa so policisti našli in predali svojcem.

Tako gasilci PGD Kamniška Bistrica in PGD Kamnik kot policistki Mirjam Vidovič in Barbara Oblak ter policist Dušan Mali, ki je bil v reševanje vključen kot gasilec PGD Kamniška Bistrica, so ponovno pokazali, kaj je poslanstvo policije - reševanje življenj ljudi. Čeprav bi bilo lahko reševanje nevarno tudi zanje, na nevarnost za lastno življenje niso niti pomislili, temveč so brez oklevanja pogumno, lahko bi rekli herojsko, priskočili na pomoč.