Sorodne objave

 

Policisti konjeniki ljubljanske postaje konjeniške policije so 20. maja 2018 v okviru letnega programa o medsebojnem sodelovanju med Kobilarno Lipica in Policijo na osrednjem dogodku prireditve ob dnevu lipicanca prikazali učenje, usposabljanje in pripravo službenih konj na različne moteče elemente, s katerimi se policisti konjeniki in službeni konji srečujejo pri svojem delu.

mediaspeed4053

Policisti so prikazali postopek spremljanja navijačev, ki za navijanje uporabljajo različne rekvizite (raglje, troblje, bobne in zastave), ter vajo prehoda preko ovir (ponjava, baloni, dim ipd.) s spremljavo zvočnih efektov.

mediaspeed4083

Predstavitev dela in opreme službenih konj za vzdrževanje javnega reda in miru, ko je ta huje in množično kršen, so izvedli policisti konjeniki iz Postaje konjeniške policije Ljubljana Aleš Peterlin na konju Pluto Steaka, Luka Juteršek na konju Maestosa Slavina, Janez Ramovš na konju Pluto Famosa in Aleš Gorenc na konju Pluto Strana. Pri predstavitvi dela sta jima pomagala tudi inštruktor Ivan Globokar in policist konjenik Urban Ahačič.

mediaspeed4093

Prikaz dela policistov konjenikov so si ogledali direktor Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi (UUP GPU) Janez Rupnik, koordinator za službene živali na UUP GPU Boštjan Cugmas, komandir Policijske postaje vodnikov službenih psov in konj Maribor Jani Polič in komandir Postaje konjeniške policije Ljubljana Janez Podobnik.