Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Kočevje smo se odzvali vabilu dijakov 4. d razreda Gimnazije Kočevje in sodelovali pri skupinskem projektu Varnost v cestnem prometu. S projektom so dijaki 4. letnika združili prizadevanja vseh, ki se tako ali drugače srečujejo s prometom na Kočevskem.

3

 Policist prikazuje pravilno uporabo alkotesta.


Poleg kočevske reševalne postaje, avtošole, šole varne vožnje, dveh poškodovancev, ki sta zaradi poškodb v prometnih nesrečah žal ostala v vozičku, so s poučnimi predstavitvami in preventivnimi nasveti sodelovali tudi kočevski policisti Roman Horvat, Miloš Špoljar in Marjan Ferko.

4

Policisti so dijake seznanili s prometnimi pravili, nevarnostmi na cesti in posledicami hudih prometnih nesreč. Dijaki so lahko opravili tudi preizkus alkoholiziranosti in preverili, kako deluje hitri test za ugotavljanje vožnje pod vplivom mamil. Predstavitev je spremljala sodobna glasba, policisti pa so poučno predavanje popestrili še s pestrim naborom posnetkov ter slikovnim in filmskim gradivom Policijske postaje Kočevje, ki opisujejo različne dogodke in prometno problematiko na območju, kjer večina dijakov živi.  

5

Sodelovanje policistov pri projektu Varnost v cestnem prometu je bilo pri dijakih 3. in 4. letnikov zelo dobro sprejeto. Da bi učinek projekta tudi ''izmerili'', so dijaki pripravili anketo, s katero so ocenili posamezna predavanja. Rezultati so pokazali, da je s predstavljenimi vsebinami in načinom predstavitve prometne problematike ter policijskega dela zelo zadovoljnih več kot 80 odstotkov dijakov, nezadovoljnih pa ni bilo. 

Glede na rezultate ankete med mladostniki smo z veseljem ugotovili, da sta se trud in čas, ki so ga trije policisti vložili v predstavitev, večkratno obrestovala, saj so besede policistov tudi po predavanjih še dolgo odzvanjale v ušesih mladostnikov.

1

 Roman Horvat, Miloš Špoljar in Marjan Ferko


Poskrbite za varno udeležbo v cestnem prometu