Sorodne objave

 

Med tem ko so ljubljanski šolarji na počitnicah, pa vrtčevski otroci pridno "delajo". Malčki iz vrtca Mojca v Kosezah, skupina Petelini, so imeli ta teden glasbeni "delovni dan". Obiskali so Policijski orkester, kjer so z našimi glasbeniki spoznavali inštrumente in skupaj z njimi celo zapeli.

20190226 100522

Med vsemi inštrumenti, ki jih uporabljamo v orkestru, so se najbolj navduševali nad piccolom, ki ga najpogosteje slišijo tudi v risankah, še posebej pa jih je zabavalo njegovo ime. Všeč jim je bila tudi trobenta, za rog pa so rekli, da jih spominja na presto.

Po zanimivi učni uri smo jim policisti zaigrali skladbo iz risanke Pink Panter in med mladim občinstvom poželi val navdušenja. Nato smo skupaj zapeli Tratata, ki je s projektom Glasbena mladina, v katerem orkester sodeluje že 26 let, postala že tako ponarodela, da jo poznajo skoraj vsi otroci v Sloveniji.

20190226 101013

Nato pa smo "petelinčkom" prepustili "oder", da so nam zapeli pesmico "a cappella", kar pomeni popolnoma brez spremljave inštrumentov. Odlično so se izkazali, saj je takšen način petja izjemno zahteven celo za vokaliste s popolnim posluhom.

"Petelinčki" so bili nad obiskom Policijskega orkestra več kot navdušeni, obisk simpatičnega občinstva pa je tudi nam polepšal dan. Obljubili so nam, da nas še kdaj presenetijo, med najbolj nadobudnimi pa smo prepoznali tudi nekaj glasbenih talentov, ki se morda, čez nekaj let, pridružijo našim vrstam.