Sorodne objave

 

Na stadionu Ljudski vrt v Mariboru bo v nedeljo, 28. julija, ob 20.30 odigrana prvenstvena nogometna tekma 3. kroga Prve lige Telekom Slovenija med kluboma NK Maribor in NK Olimpija.

Vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bomo zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabili tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje. 

20170827 202316

Fotografija je simbolična.

Tehnična sredstva za videosnemanje bodo uporabljena na krajih v Mariboru, kjer se ponavadi zbirajo navijači, in sicer v okolici stadiona in na samem stadionu, tako na tleh kot v zraku.

Zakon o nalogah in pooblastilih policije (ZNPPol) v 114. členu policiji nalaga, da morajo policisti pred začetkom uporabe tehničnih sredstev za fotografiranje in videosnemanje seznaniti navzoče osebe, da se policijski postopki oz. javno zbiranje snema.

Nasveti obiskovalcem tekme

Obenem vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo organizator tekme pri vhodih na stadion izvajal t. i. personalizacijo vstopnic. To pomeni, da se boste morali obiskovalci ob vstopu na stadion izkazati z osebnim dokumentom, na vstopnico pa izpisati svoje osebne podatke. Priporočamo vam, da to storite že pred prihodom na stadion, da ne bo po nepotrebnem prihajalo do gneče.

Vse obiskovalce prireditve tudi pozivamo, naj se na stadion odpravijo pravočasno. Če se boste na prireditev pripeljali z osebnimi vozili, pa jih parkirajte na za to določenih mestih.

Povezane vsebine

Nasveti za varen obisk prireditev