Sorodne objave

 

Vodja Oddelka za splošne policijske naloge na Policijski upravi Maribor Darko Lamot je v ponedeljek, 4. aprila 2011, gostoval na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru.

IMG 3078 zm

Na povabilo dr. Boža Grafenauerja je pri predmetu Uprava in državljani predaval o delu policije. Študentom je predstavil policijska pooblastila, pravno osnovo in pogoje za njihovo uporabo. Opisal je posamezna pooblastila in nekatera pooblastila iz Zakona o policiji podrobno predstavil. Izpostavil je najpogosteje uporabljena pooblastila, ki jih uporabljajo policisti, in opozoril na predvidene spremembe zakonodaje na tem področju.

Študenti so njegovo predavanje pozorno spremljali. Zanimala sta jih postopek v primeru policistove prekoračitve pooblastila in vloga disciplinskega postopka, njihovega profesorja pa - ob ugotovitvi, da uporaba pooblastila predstavlja stres - način psihološke priprave policistov.

Letošnje predavanje je bilo že drugo. Dr. Božo Grafenauer in Darko Lamot sta bila enotnega mnenja, da je treba takšno sodelovanje med Pravno fakulteto in Policijsko upravo Maribor nadaljevati tudi v prihodnje.