Sorodne objave

 

Začetek novega šolskega leta je za vsakega šolarja in njegove starše posebna izkušnja.  Vsi, tudi policisti, pa smo zelo veseli, če je ta začetek tudi varen. V ta namen smo policisti Policijske postaje Ruše že 30. avgusta obiskali otroke Osnovne šole Lovrenc na Pohorju.

prvosolcki3

Foto: OŠ Lovrenc na Pohorju

Na "generalki" pred vstopom v šolo smo jih ob prisotnosti staršev seznanili z nekaterimi prometnimi pravili. Otroke smo opozorili, kako naj ravnajo kot pešci in katera pravila morajo upoštevati kot potniki v vozilih.

Včeraj, 2. septembra, pa smo obiskali kar tri osnovne šole na našem območju ter nagovorili učence in njihove starše. V nadaljevanju bomo prvošolčke obiskali tudi v razredih, kjer bodo ob pomoči pobarvanke Varno na poti v šolo in domov spoznavali pravilno obnašanje v prometu, ob zaključku pa bodo opravili še praktični preizkus znanja s sprehodom po t. i. varni šolski poti.

Ker pa je ena od nalog tudi ugotavljanje kršitev cestnoprometnih predpisov, bomo policisti v okolici osnovnih in srednjih šol izvedli tudi poostrene nadzore, tako v začetku šolskega leta kot tudi čez leto.