Sorodne objave

 

Policijska uprava Maribor je bila ob 12.44 obveščena o požaru, ki je izbruhnil v podjetju Surovina v Mariboru. Na kraj smo bili takoj napoteni gasilci in policisti, ki ob tem pozivamo ljudi, naj se zaradi gostega dima ne zadržujejo na prostem, naj zaprejo vsa okna in vrata, ter naj se umaknejo s pločnikov in cestišč in tako omogočijo delo interventnim službam.

Prve informacije kažejo na to, da gori v skladišču predelanih bioloških odpadkov, velikosti okoli 50 x 70 m. Gasilci so požar omejili, vendar ga še gasijo. Nevarnosti za okoliške stavbe ni več, saj imajo gasilci požar pod nadzorom. Po doslej zbranih podatkih ni bil nihče poškodovan.

Policisti so mejili dostop do kraja požara. Ta je dovoljen samo interventnim službam. Vseeno pa se na dovoznih poteh in v okolici kraja požara zbirajo radovedneži, ki pa s tem ovirajo delo gasilcev. Zato pozivamo ljudi, ki tam niso zaradi gašenja, naj se umaknejo s pločnikov in cestišč in naj ne ovirajo dela interventnih služb. Predvsem gasilci so na nujnih vožnjah, saj morajo s cisternami dovažati vodo za gašenje.

Gasilci tudi pozivajo vse okoliške prebivalce, naj zaradi gostega dima zaprejo vsa okna in vrata ter naj se ne zadržujejo na prostem ter naj se po nepotrebnem ne izpostavljajo dimu in plinom, ki se sproščajo ob gorenju.

Po prvih nestrokovnih ocenah je nastalo za okoli 3.000.000 evrov materialne škode.

pozar mb