Sorodne objave

 

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so 18. novembra 2020 na podlagi odredbe Okrožnega sodišča na Ptuju v okolici Ptuja opravili hišno preiskavo gospodarskega poslopja. Ob tem so odvzeli prostost 35-letnemu Ljubljančanu, ki se je nahajal v tem objektu.

IMG 6041

Med preiskavo so kriminalisti v gospodarskem poslopju našli tri posebej prirejene prostore za proizvodnjo prepovedane droge konoplje. V teh prostorih so našli 460 sadik konoplje in skoraj 300 g že posušene konoplje.

Na podlagi odredbe sodišča so ljubljanski kriminalisti nato opravili hišno preiskavo še na naslovu bivanja osumljenca v Ljubljani. Tam so našli še več kot 1,6 kilograma konoplje in pripomočke za nadaljnjo prodajo prepovedanih drog.

IMG 6085

Skupaj so kriminalisti tako zasegli 2 kilograma posušene konoplje in 460 sadik, iz katerih bi lahko pridelal še vsaj 92 kg konoplje. Z neupravičeno prodajo navedene količine prepovedane droge bi osumljenec zaslužil okoli 300.000 evrov, če bi jo prodajal v večjih količinah. Če pa bi prodajal na drobno, v manjših količinah, pa bi pridobil okoli 1.000.000 evrov protipravne premoženjske koristi. S kontinuirano proizvodnjo bi to lahko v enem letu ponovil tri- do štirikrat.

IMG 6264

Osumljeni do sedaj za kazniva dejanja še ni bil obravnavan.

IMG 6102

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) so osumljenca 19. novambra 2020 privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper osumljenca odredil pripor.

IMG 6218

Za kaznivo dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku, 186. člena KZ-1 je predpisana kazen zapora od enega do desetih let.