Na Policijski upravi Maribor smo skupaj z Varnostnim sosvetom Mestne občine Maribor in priljubljenim Štajerskim .-árgom 21. januarja, zagnali kampanjo osveščanja javnosti s preventivnimi vsebinami za varnejši in prijetnejši vsakdan, ki smo jo poimenovali Modri .-árgo nasveti.

primer1

Preventivne objave, preoblikovane v že poznanem in v javnosti pozitivno sprejetem ".-árgo slogu", bodo občane nagovarjale preko elektronskih zaslonov na mariborskih mestnih avtobusih. Projekt osveščanja bo potekal celo leto. Vsak mesec bo prikazana nova objava Modrih .-árgo nasvetov, objavljeni pa bodo tudi na profilih družbenih omrežij Policijske uprave Maribor, Mestne občine Maribor in Štajerskega .-árga.

Partnerji projekta želimo na ta način doseči karseda velik doseg preventivnih vsebin, med drugim tudi na avtobusih mestnega potniškega prometa, kjer je nameščenih skupno 70 zaslonov, na katerih lahko potniki med vožnjo spremljajo različna obvestila in informacije.

Z uporabo naših najljubših štajerskih izrazov, besednih zvez in značilnih fraz, ki jih Štajerci dobro poznamo, ter njihovo umestitvijo v povsem nov kontekst, želimo nagovoriti različne ciljne javnosti, jih pritegniti in nasmejati, predvsem pa z njimi prispevati k večji varnosti.

"Cilj naše '.-árgo skupnosti' je širiti dobro voljo, humor in vse, kar gre v dobrobit človeka, seveda tudi varnost. Zato je ta projekt 'perfektna šansa', da s pozitivno konotacijo, ki jo prinaša Štajerski -árgo, vplivamo na vedenje ljudi, da 'ahtajo'. Saj veste, 'ziher je ziher'," je v šali povedala avtorica projekta Štajerski .-árgo.