Sorodne objave

 

V okviru slovesnosti Policijske uprave Maribor ob dnevu policije smo danes, 22. junija 2021, podelili tudi 10 medalj za požrtvovalnost. Podelila sta jih direktor uprave mag. Donald Rus in namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak.

IMG 3398

Medalje policije za požrtvovalnost se podeljujejo policistom, drugim zaposlenim v policiji in drugim fizičnim osebam za požrtvovalnost pri reševanju ljudi ali premoženja ali pri opravljanju varnostnih nalog.

IMG 3416

"Ob dnevu policije se poklonimo tudi našim predhodnikom, slovenskim miličnikom, ki so v prelomnih trenutkih vojne za osamosvojitev pogumno in odločno obranili sanje slovenskega naroda o lastni državi. Še posebej spoštljiv, časten in hvaležen spomin ohranjamo do tistih, ki so tedaj žrtvovali svoje življenje. In tudi danes so v naših vrstah še žive vrline, ki so odlikovale naše predhodnike. Požrtvovalnost, srčnost, nesebičnost nedvomno krasi prejemnike medalj za požrtvovalnost, ki jih podeljujemo danes," je ob tem dejal mag. Rus.

medalje prejemniki

Medalje za požrtvovalnost so prejeli: Maruša Andolšek (Sektor kriminalistične policije PU Maribor), Fredi Močnik (Sektor kriminalistične policije PU Maribor), Stanko Rihtarič (Policijska postaja Ptuj), Branko Černejšek (PP Ptuj), Žan Pungartnik (PP Maribor II), Dejan Lukaček (PP Maribor II), Gregor Hribernik (PP Maribor I), Gregor Damiš (PP Maribor I), občan Ivan Palaić in Zlatko Krajnc (Sektor kriminalistične policije PU Maribor).

Povezane vsebine

Dan policije - 27. junij