Sorodne objave

 

V slovenski policiji že mnogo let razvijamo različne preventivne projekte, v okviru katerih se lahko še bolj poglobljeno posvečamo zahtevnim varnostnim problematikam, iščemo rešitve zanje in preizkušamo nove pristope. Naše preventivne kampanje so med ljudmi zelo dobro sprejete, pogosto pa jih kot nadvse kreativne prepoznava tudi strokovna javnost.

Ena od njih je tudi komunikacijska kampanja Izgovori? Če voziš odgovorno, jih ne potrebuješ!, ki jo je Policijska uprava Maribor konec lanskega leta izvedla skupaj s Hitradiem Center. Na 25. SKOJ-u, slovenski konferenci o odnosih z javnostmi, ji je bila namreč danes podeljena prizma, strokovna nagrada za odličnost izvedenih komunikacijskih programov na področju odnosov z javnostmi.

prizma2

Mag. Donald Rus, direktor PU Maribor, Anita Kovačič Čelofiga, predstavnica za odnose z javnostmi na PU Maribor, in Petra Skrivarnik, izvršna urednica Hitradia Center

Prizma, ki sta jo na konferenci v Portorožu ob navzočnosti direktorja PU Maribor mag. Donalda Rusa prevzeli predstavnica za odnose z javnostmi na PU Maribor Anita Kovačič Čelofiga in izvršna urednica Hitradia Center Petra Skrivarnik, je nacionalna strokovna nagrada, ki jo Slovensko društvo za odnose z javnostmi podeljuje slovenskim organizacijam za odličnost izvedenih komunikacijskih programov na področju odnosov z javnostmi. Je edino tovrstno priznanje slovenskim komunikacijskim strokovnjakom, in ne pomeni zgolj komunikacijske odličnosti, temveč izraža tudi strokovnost, znanje, ustvarjalnost in učinkovitost na področju stroke odnosov z javnostmi.

Pusti izgovore doma1

Ideja za projekt, ki na šaljiv način obravnava prometne izgovore voznikov, da bi se ti na cesto podali odgovorno, je zorela kar nekaj časa, svojo pot do realizacije pa našla ob trdni podpori partnerjev projekta, Hitradia Center, njihovega ambasadorja projekta Tima Koresa - Korija in sodelavcev, pa tudi Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor in policistov PU Maribor. Več informacij o kampanji: Izgovori? Če voziš odgovorno, jih ne potrebuješ!

Projekt je v močni konkurenci, v eni izmed kategorij (specifični komunikacijski programi), ocenjevala petčlanska žirija v sestavi Alenka Jakomin (Pristop), Sabina Povšič Štimec (Radio Slovenija), Martin Bajželj (SURS), Polona Lovšin (Riko) in Brigita Zorec (Petrol).

SKOJ je najstarejša kontinuirana strokovna konferenca nacionalnega društva za odnose z javnostmi v regiji, ki naslavlja relevantne in pereče tematike, s katerimi se komunikatorji dnevno srečujejo.

Povezane vsebine

Preventivni projekti