Sorodne objave

 

Policijska uprava Maribor je 11. decembra skupaj z Območnim policijskim sindikatom Podravje, Policijskim veteranskim društvom Sever Maribor in regionalnim klubom IPE za Štajersko, organizirala koncert Policijskega orkestra z gostoma.

081212-KoncertPO"Glasba je tista, ki združuje. Glasba je tista, ki jo vsi razumemo in ki sprošča," je goste v imenu organizatorjev nagovoril direktor PU Maribor mag. Karol Turk in jim zaželel prijeten večer ter voščil vesele praznike in obilo uspehov v prihodnjem letu.

Pester program v že častljivi Unionski dvorani v Mariboru z recitalom začel Jure Ivanušič, pisec besedil, režiser, skladatelj, šansonjer in igralec. Z značilnim "hitrostnim" recitiranjem in petjem obsežnih besedil v zelo kratkem času je na prikupen način pojasnil smisel obstoja Evropske unije in prikazal tegobe majhnega človeka v njej.

S Čajkovskim, ki so ga umetniki subtilno izvabili iz glasbil, se je napovedoval prvovrsten glasbeni užitek. Zatem je orkester pod vodstvom dirigenta Mira Sajeta, ki je gostujoči dirigent Policijskega orkestra že sedem let, rutinirano nadaljeval z Bernsteinom. Po spoznavanju Reedovih armenskih plesov je pred mikrofon s klasičnimi božičnimi napevi stopil Matjaž Mrak, vokalni solist Policijskega orkestra in študent Akademije za glasbo, ki se mu je kmalu pridružila še solistka Irena Vrčkovnik. Miro Saje je preko Andersona, Gimeneza in Schwarza suvereno vodil orkester in goste do končnega Straussovega valčka. Nastopajoče so navdušeni poslušalci po dveh vrnitvah na oder nagradili s stoječimi ovacijami.


Tekst in fotografije: Bartolo Lampret