Sorodne objave

 

Policijska uprava Maribor je v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in varnostnim sosvetom Mestne občine Maribor že sedmo leto zapored organiziral medinstitucionalni strokovni posvet z naslovom Mladi in kriminal, žrtve in storilci kaznivih dejanj, ali smo lahko učinkovitejši?

1967zm

Dvorano generala Rudolfa Maistra v Mariboru so 22. maja 2009 napolnili strokovnjaki z različnih področij, ki se ukvarjajo z mladinsko problematiko. Po ogledu filma Slepilo režiserja Jana Bilodjeriča, ki zelo pristno prikazuje svet odvisnikov, sta udeležence posveta nagovorila podžupan Mestne občine Maribor Rok Peče in pomočnik direktorja PU Maribor Mirko Ploj.

1965zm

Razpravljavci, med njimi so se zvrstili Tatjana Mušič iz Generalne policijske uprave, Jasna Cesnik iz Centra za socialno delo Maribor, Lea Zalokar iz Vzgojnega zavoda Planina, Martina Jenkole iz Urada varuha človekovih pravic in psiholog Rade Radetič, so posebno pozornost namenili učinkovitosti zavodskega ukrepa. Govorili so o življenju otrok v zavodih, o pomoči, ki so je deležni, pa tudi o obravnavi pred oddajo v zavod.

Posvet je zaključil Borut Štok iz Sektorja kriminalistične policije PU Maribor s predstavitvijo temnih strani interneta - zlorab otrok preko svetovnega spleta.

Posvet je bilo mogoče spremljati tudi na spletnih straneh Mestne občine Maribor.