Sorodne objave

 

Policijska uprava Maribor je v sklopu 7. Otroške varnostne olimpijade 1. junija 2012 organizirala prvo Odprto prvenstvo Policijske uprave Maribor ali tek trojk, imenovano Štengijada. Premagati je bilo treba 455 stopnic od vznožja do vrha Kalvarije.

Da ekipe ne bi bile prehitro na cilju, so tekmovalci na ploščadi pod vrhom sestavljali logotip Policije, kot ga sestavljajo četrtošolci v tekmovanju Otroške varnostne olimpijade. Namen Štengijade je bil poleg športnega druženja vseh, ki sodelujejo pri izvedbi olimpijade, tudi humanitarna akcija, brez katere ni Otroške varnostne olimpijade.

Tudi tokrat smo v želji pomagati pomoči potrebnim imeli v mislih predvsem tiste, ki jih imamo najraje – otroke. Vsak tekmovalec je prispeval 5 evrov za štartnino, ves zbrani denar pa bomo na finalu olimpijade podelili Društvu za pomoč trpečim in bolnim, Rdečim noskom, klovnom zdravnikom, ki skrbijo za mlade bolnike, ko so ti v bolnišnicah.

IMG 5857 0IMG 5857 2

Na prvi Štendijadi se je zbralo 37 ekip, sestavljenih iz trojic. Z dobrim namenom so bili z nami iz Slovenske vojske predstavniki Poveljstva za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje ter predstavniki 72. brigade Slovenske vojske. Tekmovala je tudi ekipa nujne medicinske pomoči Zdravstveni dom Maribor in Carinske uprave Maribor. Kot partnerji v izvedbi Otroške varnostne olimpijade sodelujejo tudi Športna šola Juhuhu, podjetje Ajdas, časopisna hiša Večer, Športni objekti Maribor in Deportivo, ki so vsi prijavili svojo ekipo. Sodelovali sta dve popolnoma športni ekipi, in sicer eno sestavljena iz vrhunskih športnikov Policijske akademije in ekipa kolesarjev Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj.  

Največ ekip pa je bilo prijavljenih iz policijskih vrst. Z nami so bili policisti policijske postaje Maribor I, Maribor II, Ruše, Podlehnik, Postojna, Gorišnica, Ptuj, Lenart, policisti Postaje prometne policije Maribor in Postaje mejne policije Središče ob Dravi, zaposleni na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Maribor, predstavniki policijskih uprav Celje in Maribor, natančneje iz službe direktorja, sektorja uniformirane policije in vodstva Policijske uprave Maribor. Svojo ekipo trojk so sestavili tudi Rdeči noski in izvajalci projekta Otroška varnostna olimpijada.

IMG 5857 3

Pogoj za uvrstitev rezultata na seznam tekmovalcev je bil, da so bili v ekipi predstavniki obeh spolov. Ker tega pogoja niso upoštevali, ekipa Kolesarski klub Perutnina Ptuj ni prejela prehodnega pokala Policijske uprave Maribor, čeprav so bili fantje daleč najhitreje na vrhu. Odličen čas, upoštevajoč pravila, je dosegla ekipa Cele ali trojka Policijske uprave Celje, ki je iz rok pomočnika direktorja Policijske uprave Maribor Rafaela Viltužnika prejela pokal.

Vsi tekmovalci so bili mnenja, da za premagovanje stopnic niso bili pomembni ne kilogrami, ne starost ali pripravljenost posameznikov. Kondicija je bila dobrodošla, vendar pa so bile najuspešnejše ekipe, ki so pokazale sposobnost timskega sodelovanja in so na vrh prišle kot skupina. Štel je namreč čas najpočasnejšega posameznika. Da pa bi se tekmovalni duh vendarle malce umiril, so se izvajalci Otroške varnostne olimpijade pridružili globalni kampanji Podarim objem in s tem namenom nadeli majice s tem napisom.

IMG 5857 6

IMG 5857 5

IMG 5857 1

Rdečim noskom bomo iz Štengijade zbrana sredstva predali na finalni prireditvi 7. Otroške varnostne olimpijade, ki bo 7. junija 2012, z začetkom ob 8. uri, v mariborski dvorani Tabor.

IMG 5857 4