Sorodne objave

 

V ponedeljek, 5. novembra 2012, je v dvorani Generala Rudolfa Maistra v Mariboru potekala okrogla miza o gostinski dejavnosti z vidika zagotavljanja stabilnih varnostnih razmer.

IMG 4458m

Udeležili so se je predstavniki Policijske uprave Maribor, Mestne občine Maribor, pisarne Evropske prestolnice mladih Maribor 2013, vodje gostinskih lokalov ter nočnih lokalov in predstavniki pristojnih inšpektoratov (Inšpektorata RS za notranje zadeve, Tržnega inšpektorata RS, Inšpektorata za požarno varnost in drugih). Namen srečanja je bil predstavitev zakonskih vidikov urejanja javnih zbiranj in javnih prireditev.

Pomočnik direktorja na PU Maribor Rafael Viltužnik, vodja Oddelka za splošne policijske naloge Darko Lamot in komandirja policijskih postaj Maribor I in Maribor II Aleksander Thaler in Franc Virtič so izpostavili zlasti problematiko hrupa na javnih prireditvah. Vodja pisarne Evropske prestolnice mladih (EPM) Maribor 2013 Sara Sorger je poudarila, da namen pisarne ni organiziranje množičnih zabav, temveč nosi predvsem izobraževalno noto na področju zaposljivosti, stanovanjske problematike in vzpodbujanja aktivne participacije mladih.

Prisotni so poudarili tudi pomen takšnih srečanj in izrazili željo po organizaciji tovrstnih dogodkov.